Samhällsbyggande och

Profil: Arkitektur

Vill du arbeta med arkitektur eller samhällsplanering är det här inriktningen för dig. Vi studerar byggande ur ett hållbarhetsperspektiv utifrån aktuella samhällsfrågor, så studiebesök på arkitektkontor och undersökningar på plats i verkligheten är centrala. Du utvecklar egna fysiska och digitala modeller för nya byggnader och bostadsområden som skulle kunna användas i dagens eller framtidens samhälle.

Se ämnesplan

Gymnasiegemensamma ämnen 1100 p

Engelska 5, 6 – 200 p
Historia 1a1 – 50 p
Idrott & Hälsa 1 – 100 p
Matematik 1c, 2c, 3c – 300 p
Religionskunskap 1 – 50 p
Samhällskunskap 1b – 100 p
Svenska 1, 2, 3 / Svenska som andraspråk 1, 2, 3 – 300 p

 

Programgemensamma ämnen 400 p

Fysik 1 a – 150 p
Kemi 1 – 100 p
Teknik 1 – 150 p

 

– Inriktning Samhällsbyggande och miljö 300 p

Arkitektur – hus – 100 p
Hållbart samhällsbyggande – 100 p
Byggnadsverk – 100 p

 

– Programfördjupning* 400 p

Bild och form 1a1 – 50 p
Bild och form 1a2 – 50 p
Cad 1 – 50 p
Cad 2 – 50 p
Arkitektur – rum – 100 p
Biologi 1 – 100 p

 

Övrigt 300 p

Gymnasiearbete – 100 p
Individuellt val – 200 p

* Kurserna i fördjupningarna väljs av skolan, utifrån de kurser som får erbjudas enligt Skolverket, för att möta framtida utbildningskrav.

Göm ämnesplan
Yellow box

Fördjupa dig inom

Samhällsbyggande och miljö

Vi fokuserar på framtida boendeformer och stadsplanering med minimal miljöpåverkan och hållbar utveckling. Vi tittar närmare på de faktorer som påverkar de tekniska lösningarna – geografi, politik, psykologi och biologi. Du får också lära dig hur du kan utnyttja din entreprenörsanda i ett eventuellt framtida företagande. Välj en fördjupning inom Teknikprogrammet som har rum för kloka idéer och framtidstro!

Om du vill kan du välja till mer matematik och fysik som valbara kurser i tredje året av utbildningen för att få behörighet att välja en teknisk högskola.

Ansökningsinformation

Hur ansöker jag? Ansökan sker via gymnasieintagningen. De skickar ett brev till samtliga elever i årskurs 9 med information om hur man söker till gymnasiet. Följ deras anvisningar. Har du frågor kring ansökan kontaktar du i första hand dem.
Är du nyfiken på vad som händer på Cybergymnasiet. Följ oss på Instagram. Till Instagram

Undrar du något?

Det är inte konstigt att ha en massa frågor i huvudet om gymnasiet. Kolla först in vår Frågor och Svar-sida där du förhoppningsvis finner svaret. Vill du ställa en fråga du inte funnit svar på gör du det här nedanför.

>