Info- och Medieteknik

Profil: Spelprogrammering och speldesign

Vill du förbereda dig för vidare studier inom exempelvis spelutveckling, webbutveckling eller systemutveckling är denna inriktning rätt för dig. Under utbildningen besöker vi både branschföretag och universitet. Vi bjuder också in föreläsare, däribland före detta elever som idag arbetar som spelutvecklare. Du kan välja att fördjupa dig inom olika områden genom kurser i till exempel Unity 3D, 3D-modellering, AR, VR och animation, HTML5, CSS3, JavaScript, Nodejs, NoSQL, SQL, Ajax, Json, scripting och objektorienterad programmering i C#”.

Se ämnesplan

Gymnasiegemensamma ämnen 1100 p

Engelska 5, 6 – 200 p
Historia 1a1 – 50 p
Idrott & Hälsa 1 – 100 p
Matematik 1c, 2c, 3c – 300 p
Religionskunskap 1 – 50 p
Samhällskunskap 1b – 100 p
Svenska 1, 2, 3 / Svenska som andraspråk 1, 2, 3 – 300 p

 

Programgemensamma ämnen 400 p

Fysik 1 a – 150 p
Kemi 1 – 100 p
Teknik 1 – 150 p

 

– Inriktning Informations- och medieteknik 300 p

Dator och nätverksteknik – 100 p
Programmering 1 – 100 p
Webbutveckling 1 – 100 p

 

– Programfördjupning 400 p

Digitalt skapande 1 – 100 p
Programmering 1 / Digitalt skapande 2 – 100 p
Webbserverprogrammering / Teknikspecialisering – 100 p
Webbutveckling 2 /Animation 1 – 100 p

 

Övrigt 300 p

Gymnasiearbete – 100 p
Individuellt val – 200 p

Göm ämnesplan
Programmering, teknik och kreativitet i en härlig mix!

Fördjupa dig inom

Fördjupning Mot Speldesign

Här får du lära dig speldesign i spelmotorn Unity3D, animering, 3d-modellering, webbutveckling och även en del programmering. De två första kurserna i matematik går i ett lägre tempo än i fördjupningen “Mot Spelprogrammering”. Om du vill kan du välja till mer matematik och fysik som valbara kurser i tredje året av utbildningen för att få behörighet att välja en teknisk högskola.

Fördjupning Mot Spelprogrammering

Här får du bra kunskaper i programmering, matematik och fysik som passar utmärkt om siktar på att t.ex. läsa datorteknik eller systemutveckling på en teknisk högskola eller universitetet. Du får även lära dig att jobba i spelmotorn Unity3D, en del webbutveckling och 3d-modellering. Matematikkurserna går i ett högt tempo och det kommer även två kurser i fysik som innehåller en hel del matematik. Det är därför viktigt att du har lätt för matematik om du vill gå denna fördjupning.

Ansökningsinformation

Hur ansöker jag? Ansökan sker via gymnasieintagningen. De skickar ett brev till samtliga elever i årskurs 9 med information om hur man söker till gymnasiet. Följ deras anvisningar. Har du frågor kring ansökan kontaktar du i första hand dem.
Är du nyfiken på vad som händer på Cybergymnasiet. Följ oss på Instagram. Till Instagram

Undrar du något?

Det är inte konstigt att ha en massa frågor i huvudet om gymnasiet. Kolla först in vår Frågor och Svar-sida där du förhoppningsvis finner svaret. Vill du ställa en fråga du inte funnit svar på gör du det här nedanför.

>