Estetik och media

Profil: Foto och film

Drömmer du om att bli arkitekt, art director, bildlärare, konceptartist/ speldesigner, grafisk formgivare, illustratör, industridesigner, inredningsarkitekt, konstnär, kläddesigner, scenograf eller textilformgivare? Välj då vårt estetiska program. Lär dig skapa olika medieproduktioner på samma sätt som proffsen – vi kallar det media på riktigt. Våra lärare har arbetat inom kultur och media och de lär dig att hantera utrustning och programvaror inom film- och TV-produktion, foto, grafisk design, animation och illustration. Din elevdator är utrustad med ett komplett Adobe CC-paket så du får arbeta i programvara som används av branschen.

Historia 2b – kultur – 100 p
Idrott & hälsa 1 – 100 p
Matematik 1b – 100 p
Samhällskunskap 1b – 100 p

Estetisk kommunikation 1 – 100 p
Konstarterna & samhället – 50 p

– Inriktning Estetik och media 400 p

Digitalt skapande 1 – 100 p
Medieproduktion 1, 2 – 200 p
Medier, samhälle och kommunikation 1 – 100 p

– Programfördjupning Media* 500 p

Fotografisk bild 1, 2 – 200 p
Film- och TV-produktion – 100 p
Grafisk kommunikation 1 – 100 p
Animation 1 – 100 p

* Kurserna i fördjupningarna väljs av skolan, utifrån de kurser som får erbjudas enligt Skolverket, för att möta framtida utbildningskrav.

"Det känns jätteroligt att förstå hur TV-program görs - på riktigt, liksom!"

Fördjupa dig inom

Grafisk form

Vi lär dig grafisk kommunikation från grunden. Det kommer att utveckla din förmåga att kommunicera i text och bild. Vi producerar tidningar, illustrationer, serier, affischer, logotyper och många andra saker. Vi arbetar digitalt i InDesign, Illustrator och Photoshop i kombination med papper, pennor och penslar

Fotografisk bild

Du som väljer denna fördjupning får lära dig hur du tar fantastiska bilder genom att utnyttja kamerans funktioner, ljussättning, komposition, miljöer och modeller. Du får också insikt i hur bilden används som grund i andra medieproduktioner.

Film och TV-produktion

Som en medlem i ett filmteam lär du dig alla delar i en filmproduktion, bland annat manus, planering, filmning, redigering och effekter. Du arbetar med modern HD-teknik i skolan, utomhus och i vår filmstudio som är utrustad med green-screen. Ta gärna en titt på detnna YouTube-kanal för att se exempel på elevarbeten: https://www.youtube.com/user/CybergymnasietMP4

Ansökningsinformation

Hur ansöker jag? Ansökan sker via gymnasieintagningen. De skickar ett brev till samtliga elever i årskurs 9 med information om hur man söker till gymnasiet. Följ deras anvisningar. Har du frågor kring ansökan kontaktar du i första hand dem.
Är du nyfiken på vad som händer på Cybergymnasiet. Följ oss på Instagram. Till Instagram