Bild och formgivning

Profil: Konstnärskap och design

Du lär dig grunderna i att teckna, måla och skulptera för att sedan konkretisera och renodla det egna bild- och formspråket. Vi arbetar i akryl, akvarell, foto, gips, kol, kollage, lera, olja, ståltråd, tyg och andra material och tekniker – från penna till dator. Fokus ligger på den analoga traditionen men du får också lära dig digitala och moderna uttryckssätt. Vi har fantastiska ateljéer där du också har möjlighet att skapa utanför lektionstid. Vårt centrala läge gör att vi har möjlighet att göra många studiebesök på utställningar och museum för inspiration. Varje år anordnar våra elever flera utställningar, både på skolan men också externt, exempelvis på Nordiska museet, Kulturhuset och Tyresta nationalpark. Under utbildningen får du skapa arbetsprover som du kan använda när du går vidare mot andra konstutbildningar.

Se ämnesplan

Gymnasiegemensamma ämnen 1150 p

Engelska 5, 6 – 200 p
Historia 1b – 100 p
Historia 2b – kultur – 100 p
Idrott & hälsa 1 – 100 p
Matematik 1b – 100 p
Naturkunskap 1b – 100 p
Religionskunskap 1 – 50 p
Samhällskunskap 1b – 100 p
Svenska 1, 2, 3 / Svenska som andraspråk 1, 2, 3 – 300 p

 

Programgemensamma ämnen 150 p

Estetisk kommunikation 1 – 100 p
Konstarterna & samhället – 50 p

 

– Inriktning Bild och Formgivning 400 p

Bild & form 1b – 100 p
Bild – 100 p
Form – 100 p
Bildteori – 100 p

 

– Programfördjupning Bild* 500 p

Digitalt skapande 1 – 100 p
Animation 1 – 100 p
Specialisering bild** – 100 p
Specialisering form** – 100 p
Grafisk illustration 1 – 100 p

 

Övrigt 300 p

Gymnasiearbete – 100 p
Individuellt val – 200 p

* Kurserna i fördjupningarna väljs av skolan, utifrån de kurser som får erbjudas enligt Skolverket, för att möta framtida utbildningskrav.
** Denna kurs läses inom kursen Bild- och formspecialisering.

Göm ämnesplan
"Här har vi fått använda alla typer av färger och material, det har varit givande."

Fördjupa dig inom

Konst och digitalteknik 

Vilka former vill du utveckla? Vilket uttrycksmedel passar dig bäst? Vi lär oss teckna, måla, skulptera och dreja. Vi arbetar med bilder via kamera, dator och olika traditionella tekniker. Vi arbetar med former i lera, gips, trä och metall. Du kommer att få lära känna en mängd tekniker, motiv, former, färger och material. Din mognad kommer att leda till en egen stil, ett eget formspråk och stärka din egen identitet som konstnär.

Ansökningsinformation

Hur ansöker jag? Ansökan sker via gymnasieintagningen. De skickar ett brev till samtliga elever i årskurs 9 med information om hur man söker till gymnasiet. Följ deras anvisningar. Har du frågor kring ansökan kontaktar du i första hand dem.
Är du nyfiken på vad som händer på Cybergymnasiet. Följ oss på Instagram. Till Instagram

Undrar du något?

Det är inte konstigt att ha en massa frågor i huvudet om gymnasiet. Kolla först in vår Frågor och Svar-sida där du förhoppningsvis finner svaret. Vill du ställa en fråga du inte funnit svar på gör du det här nedanför.

>