Ekonomi

[ EK ] HÖGSKOLEFÖRBEREDANDE

Vill du få de kunskaper du behöver för att bli företagare? Då är ekonomi- programmet rätt för dig. Under din utbildning kommer du i samarbete med Ung Företagsverksamhet både starta och driva företag. Utbildningen ger dig behörighet till studier på universitet och högskola inom exempelvis ekonomi, juridik och samhällsvetenskap. Du kan även välja att direkt efter gymnasiet söka vissa enklare ekonomijobb. Alla elever på ekonomiprogrammet får prova på ämnena företagsekonomi och juridik redan under första året. I ekonomiprogrammet fokuserar vi på hållbarhetstänk och du kommer även lära dig att ta hand om din privatekonomi.

Ladda ner programbladet

Se ämnesplan

Gymnasiegemensamma ämnen 1250 p

Engelska 5, 6 – 200 p
Historia 1b – 100 p
Idrott & Hälsa 1 – 100
Matematik 1b, 2b – 200 p
Naturkunskap 1b – 100 p
Religionskunskap 1 – 50 p
Samhällskunskap 1b, 2 – 200 p
Svenska 1, 2, 3 / Svenska som andraspråk 1, 2, 3 – 300 p


Programgemensamma ämnen 350 p

Företagsekonomi 1 – 100 p
Privatjuridik – 100 p
Moderna språk – 100 p
Psykologi 1 – 50 p

 

– Inriktning Ekonomi 300 p

Entreprenörskap & företagande – 100 p
Företagsekonomi 2 – 100 p
Matematik 3 – 100 p

 

– Programfördjupning* Ekonomi 300 p

Marknadsföring – 100 p
Ledarskap och organisation – 100 p
Internationell ekonomi – 100 p

 

– Inriktning Juridik 300 p

Filosofi 1 – 50 p
Affärsjuridik – 100 p
Rätten och samhället – 100 p
Psykologi 2 a – 50 p

 

– Programfördjupning* Juridik 300 p

Entreprenörskap och företagande – 100 p
Ledarskap och organisation – 100 p
Sociologi – 100 p

 

Övrigt

Gymnasiearbete – 100 p
Individuellt val – 200 p

* Kurserna i fördjupningarna väljs av skolan, utifrån de kurser som får erbjudas enligt Skolverket, för att möta framtida utbildningskrav.

Göm ämnesplan

Våra inriktningar

Juridik

Det här är inriktningen för dig som vill utforska juridiken djupare och lära dig mer om vilka lagar och regler som styr vårt samhälle. Under studietiden hos oss kommer du exempelvis att få göra studiebesök vid en domstol. Om du i framtiden vill arbeta som advokat, åklagare, kriminolog eller domare så är det här rätt […]

Läs mer

Ekonomi

Tillsammans med dina lärare och klasskamrater kommer du att utforska ekonomiämnet djupare. Du får lära dig de teoretiska kunskaperna, men också omsätta dem till praktik genom att själv starta och driva ett företag i kursen entreprenörskap och företagande. Inom denna inriktning fördjupar du dig i ämnena företagsekonomi, samhällsekonomi, marknadsföring och ledarskap.

Läs mer

Några röster om Cybergymnasiet

Sanna Eriksson

Ekonomi, andra året "Det är roligt och det är lätt att få kompisar här. Det är alltid en bra stämning mellan eleverna och nästan alla lärare är jättebra!

Efter gymnasiet vill jag antingen söka till KTH och gå civilingenjör med inriktning industriell ekonomi eller Stockholms Universitet med någon ekonomisk inriktning.

Var beredd på att ta mycket eget ansvar när du börjar gymnasiet, allt från att hålla deadlines till att ta till dig den informationen som du ges. Lärarna förväntar sig bra resultat och ju mer du visar att du tar ansvar, desto mer frihet får du!"
Sanna Eriksson

Triska Hussain

2a ring på Ekonomi Juridik "Jag heter Triska Hussain, går i tvåan på ekonomiprogrammet med inriktning juridik. Jag är en glad och social person som trivs på CyberGymnasiet. Det som är bra med CG är att man kan vara sig själv. Jag valde CG för att miljön kändes trygg när jag besökte skolan i nian. Jag valde juridikinriktningen för att jag är intresserad av juridik och mänskliga rättigheter, eftersom det är viktigt för ett bra samhälle. Jag vill ju även fortsätta att läsa juridik på universitet senare. Ett bra tips är att man ska kunna tycka om att skriva och läsa mycket för att hänga med under alla kurser. Dessutom är det viktigt att vara aktiv under lektionerna och vara på plats, eftersom man annars missar mycket om man inte är där. Juridikinriktningen är en relevant kurs för livet!"
Triska Hussain

Undrar du något?

Det är inte konstigt att ha en massa frågor i huvudet om gymnasiet. Kolla först in vår Frågor och Svar-sida där du förhoppningsvis finner svaret. Vill du ställa en fråga du inte funnit svar på gör du det här nedanför.

>