Musik

Här får du en bred musikalisk utbildning av engagerade, branschverksamma lärare som har lång erfarenhet som musiker, låtskrivare, producenter och pedagoger. Du fördjupar dig inom sång, piano, gitarr, bas, trummor eller musikproduktion. Förutom ditt huvudinstrument kommer du även att få undervisning i ensemble, körsång, gehörs- och musiklära, musikproduktion och bruksspel mm. Under din gymnasietid kommer du att ha musikuppträdanden flera gånger varje år. Som final i årskurs tre är du med och skriver och komponerar en musikal som klassen uppträder med på en teater. I våra lokaler finns flera ensemblesalar och musikstudios med inspelningsutrustning där du kan öva på egen hand eller tillsammans med klasskamrater utanför lektionstid.

När du söker till vårt estetprogram med musikinriktning behöver du göra antagningsprov. Mer info om det hittar du här.

Historia 2b – kultur – 100 p
Idrott & hälsa 1 – 100 p
Matematik 1b – 100 p
Samhällskunskap 1b – 100 p

Estetisk kommunikation 1 – 100 p
Konstarterna & samhället – 50 p

– Inriktning Musik 400 p

Ensemble med körsång – 200 p
Instrument eller sång 1 – 100 p
Gehörs- och musiklära 1 – 100 p

– Programfördjupning Musik* 500 p

Ensemble 2 – 100 p
Bruksspel och ackompanjemang – 100 p
Arrangering och komposition – 100 p
Scenisk gestaltning – 100 p
Instrument eller sång 2 – 100 p

* Kurserna i fördjupningarna väljs av skolan, utifrån de kurser som får erbjudas enligt Skolverket, för att möta framtida utbildningskrav.

Jag repar i studion efter skolan 3-4 dagar i veckan - minst!

Fördjupa dig inom

Instrument och musikproduktion

Du kommer att kunna lära dig allt från körsång till musikproduktion. Vi arbetar med bruksspel, ackompanjemang, arrangemang och komposition. Kom närmare ditt eget instrument och spela tillsammans med andra i ensemblesalen eller i våra moderna musikstudios. Repetera, spela in demos och utveckla din förmåga att skapa nytt. Här lär du dig grunderna tillsammans med erfarna utövare.

Ansökningsinformation

Hur ansöker jag? Ansökan sker via gymnasieintagningen. De skickar ett brev till samtliga elever i årskurs 9 med information om hur man söker till gymnasiet. Följ deras anvisningar. Har du frågor kring ansökan kontaktar du i första hand dem.
Är du nyfiken på vad som händer på Cybergymnasiet. Följ oss på Instagram. Till Instagram