Humanist

[ HU ] HÖGSKOLEFÖRBEREDANDE

På humanistiska programmet får du breda kunskaper i flera språk. Det ger dig möjlighet att arbeta och skapa kontakter i den globaliserade värld vi lever i. Med språk i bagaget kan du arbeta i en internationell miljö, som t ex inom EU, FN och transportsektorn. Hos oss kan du välja mellan att läsa inte mindre än åtta olika språk, bl a japanska och ryska. Samtidigt som du läser Engelska 7 kan du också ta CAE (Cambridge´s Certificate of Advanced English), vilket gör att du kan söka till en rad olika universitet världen över. Om du väljer matematik 2a får du samma behörighet som du får på samhällsprogrammet. Även kunskaper om kulturen där språket talas är viktigt för förståelse av språket och andra människors seder och traditioner. Därför är detta en naturlig del av språkundervisningen på CyberGymnasiet. Under din studietid kommer du göra studiebesök och resa till Köpenhamn så att du får koppla dina kunskaper till verkligheten. Kunskaper i språk ger dig världen som arbetsplats!

Ladda ner programbladet

Se ämnesplan

Gymnasiegemensamma ämnen 1150 p

Engelska 5, 6 – 200 p
Historia 1b – 100 p
Historia 2b – kultur – 100 p
Idrott & hälsa 1 – 100 p
Matematik 1b – 100 p
Naturkunskap 1b – 100 p
Religionskunskap 1 – 50 p
Samhällskunskap 1b – 100 p
Svenska 1, 2, 3 / Svenska som andraspråk 1, 2, 3 – 300 p

 

Programgemensamma ämnen 350 p

Moderna språk – 100 p
Moderna språk – 100 p
Filosofi 1 – 50 p
Människans språk 1 – 100 p

 

– Inriktning Språk 400 p

Latin – Språk & kultur 1 – 100 p
Språkval – 300 p

 

– Programfördjupning* 300 p

Filosofi 2 – 50 p
Religion 2 – 50 p
Sociologi – 100 p
Engelska 7 – 100 p

 

– Inriktning Kultur 400 p

Filosofi 2 – 50 p
Kultur- och idéhistoria – 100 p
Samtida kulturuttryck – 100 p
Psykologi 1 – 50 p
Litteratur – 100 p

 

– Programfördjupning* 300 p

Engelska 7 – 100 p
Retorik – 100 p
Skrivande – 100 p

Övrigt 300 p

Gymnasiearbete – 100 p
Individuellt val – 200 p

* Programfördjupning 300 poäng. Kurserna i fördjupningarna väljs av skolan, utifrån de kurser som får erbjudas enligt Skolverket.

Göm ämnesplan

Våra inriktningar

Språk

Inriktning språk passar dig som tycker om att skriva och läsa av olika slag, samt att läsa om världens olika språk och kulturer. Du ser sambanden mellan språk, kultur och samhälle.

Läs mer

Några röster om Cybergymnasiet

Johannes Lindemark

Alumnielev språkinriktningen på HU-programmet "Innan jag började på Cyber var jag väldigt blyg, och idag vill jag istället berätta om att det är en underbar känsla att gå omkring i skolan och heja på så många vänner – varje dag.

Efter gymnasiet kommer jag nog söka till språklärarprogrammet på Stockholms Universitet. Tack vare mitt val av program har jag ju redan en hel del moderna språk i bagaget."
Johannes Lindemark

Ola Liljeström

Lärare "Det jag nog uppskattar allra mest med Cybergymnasiet är att så många olika slags elever går här. Här finns ungdomar med alla möjliga erfarenheter och sin egna historia, och jag tror att den här blandningen är det som gör Cybergymnasiet så unikt."
Ola Liljeström

Undrar du något?

Det är inte konstigt att ha en massa frågor i huvudet om gymnasiet. Kolla först in vår Frågor och Svar-sida där du förhoppningsvis finner svaret. Vill du ställa en fråga du inte funnit svar på gör du det här nedanför.

>