Humanistiska

[ HU ] HÖGSKOLEFÖRBEREDANDE

Humanistiska programmet ger dig möjlighet att studera vidare inom framförallt humaniora och samhällsvetenskapliga ämnen på universitet och högskola. Detta är programmet för dig som är intresserad av människan, hennes språk, litteratur, konst, filosofi och historia studerar hur kulturen och språket har format människan och samhället, både lokalt och globalt, nationellt och internationellt. Genom studiebesök på museer, teatrar och utställningar berikas din utbildning och du får ta del av Stockholms rika kulturutbud. Det tematiska arbetssättet vi använder skapar en helhetssyn och kunskap om språk och olika kulturer är mycket användbara i ett internationellt arbetsliv.

 

Se ämnesplan

Gymnasiegemensamma ämnen

Engelska 5, 6 200

Historia 1b, 2b –kultur 200

Idrott & hälsa 1 100

Matematik 1b 100

Naturkunskap 1b 100

Religionskunskap 1 50

Samhällskunskap 1b 100

Svenska 1,2,3 300

___________________________________

Programgemensamma ämnen

Filosofi 1 50

Moderna språk 200

Människans språk 1 100

Gymnasiearbete 100

Individuellt val 200

___________________________________

Inriktning Språk

Latin – språk och kultur 1 100

Moderna språk 300

___________________________________

Fördjupning Humaniora

Etnicitet och kulturmöten 100

Engelska 7 100

Välj en av följande kurser:

Bild och form 1b/

Matematik 2/

Retorik/

Skrivande 100

___________________________________

Inriktning Kultur

Filosofi 2 50

Kultur- och idéhistoria 100

Samtida kulturutryck 100

Psykologi 1 50

Litteratur 100

Göm ämnesplan

Våra inriktningar

Språk

Inriktning språk passar dig som tycker om att skriva och läsa av olika slag, samt att läsa om världens olika språk och kulturer. Du ser sambanden mellan språk, kultur och samhälle.

Läs mer

Kultur

Du läser om idéhistoria, filosofi, konst, arkitektur och litteraturvetenskap och får lära dig att analysera vår kultur och samhällsuppbyggnad. Du får fördjupade kunskaper om människans kultur och samhälle.

Läs mer

Några röster om Cybergymnasiet

Johannes Lindemark

Alumnielev språkinriktningen på HU-programmet "Innan jag började på Cyber var jag väldigt blyg, och idag vill jag istället berätta om att det är en underbar känsla att gå omkring i skolan och heja på så många vänner – varje dag.

Efter gymnasiet kommer jag nog söka till språklärarprogrammet på Stockholms Universitet. Tack vare mitt val av program har jag ju redan en hel del moderna språk i bagaget."
Johannes Lindemark

Ola Liljeström

Lärare "Det jag nog uppskattar allra mest med Cybergymnasiet är att så många olika slags elever går här. Här finns ungdomar med alla möjliga erfarenheter och sin egna historia, och jag tror att den här blandningen är det som gör Cybergymnasiet så unikt."
Ola Liljeström

Undrar du något?

Det är inte konstigt att ha en massa frågor i huvudet om gymnasiet. Kolla först in vår Frågor och Svar-sida där du förhoppningsvis finner svaret. Vill du ställa en fråga du inte funnit svar på gör du det här nedanför.

>