Frisör

Du får bl a lära dig klipp-, färg- och permanenttekniker för att kunna förändra hårets färg och form. Vi arbetar även med olika frisyrdesigntekniker på såväl långt som kort hår där vi formar håret med hjälp av t ex fön och värmetänger. Lektionerna sker i vår salong där eleverna redan från andra året tar emot kunder. Detta ger oss verklighetstrogna möjligheter att öva kundbemötande och säljteknik. Vi har ett nära samarbete med flera företag i branschen för att exempelvis göra studiebesök och utbildningsdagar. Våra yrkeslärare går regelbundet på branschkurser för att vara väl insatta i de senaste trenderna och teknikerna som används inom yrket idag. Vårt mål är att du efter dina tre år ska ha de kunskaper som krävs för att göra första delen av gesällprovet. Du kan välja att arbeta som frisör direkt efter gymnasiet eller lägga till nödvändiga kurser för att erhålla grundläggande högskolebehörighet.

Klicka här för att komma till skolans frisörsalong

 

Arbetsplatsförlagt lärande

Arbetsplatsförlagt lärande (APL) innebär att du praktiserar på en salong som ger dig möjlighet att praktisera det du lärt dig. Här får du som snabbt vill ut och jobba en möjlighet att förverkliga dina drömmar. Redan i årskurs 1 får du göra en veckas APL och under årskurs 2 och 3 är du en dag i veckan på salong.
Se ämnesplan

Gymnasiegemensamma ämnen 600 p

Engelska 5 – 100 p
Historia 1a1 – 50 p
Idrott & Hälsa 1 – 100 p
Matematik 1a – 100 p
Naturkunskap 1a1 – 50 p
Religionskunskap 1 – 50 p
Samhällskunskap 1a1 – 50 p
Svenska 1 / Svenska som andraspråk 1 – 100 p

 

Programgemensamma ämnen 400 p

Entreprenörskap – 100 p
Hantverk – introduktion – 200 p
Tradition och utveckling – 100 p

 

– Inriktning Frisör 500 p

Frisör 1 – 200 p
Frisör 2 – 200 p
Material & Miljö – 100 p

 

– Programfördjupning* 700 p

Frisör 3 – 200 p
Frisör 4 – 200 p
Frisör 5 – 200 p
Frisör 6a – 100 p

 

Övrigt 300 p

Gymnasiearbete – 100 p
Individuellt val – 200 p

* Programfördjupning 700 poäng. Kurserna i fördjupningarna väljs av skolan, utifrån de kurser som får erbjudas enligt Skolverket.

Göm ämnesplan
"Förutom att vi har fått klippa massor av roliga frisyrer har vi också lärt oss driva eget företag!"

Fördjupa dig inom

Frisör

Du får utbildning i klippning, hårskulptering, frisyrdesign, hårvårdande behandlingar, färgning, permanent, fön och tångteknik med mera. Lektionerna sker mestadels i skolans salong där från och med årskurs 2 tar emot kunder. Vi har ett nära samarbete med flera företag i branschen som t. ex. Wella som vi gör studiebesök till och har utbildningsdagar hos.

Vi deltar också i flera olika events och mässor där du får möjlighet att praktisera dina kunskaper i en miljö utanför skolan. Som individuellt val kan du välja kursen Frisörteknik 4 – specialisering som är inriktad mot att ge dig som vill, de kunskaper du behöver för att tävla i Frisör-DM/SM.

Ansökningsinformation

Hur ansöker jag? Ansökan sker via gymnasieintagningen. De skickar ett brev till samtliga elever i årskurs 9 med information om hur man söker till gymnasiet. Följ deras anvisningar. Har du frågor kring ansökan kontaktar du i första hand dem.
Är du nyfiken på vad som händer på Cybergymnasiet. Följ oss på Instagram. Till Instagram

Undrar du något?

Det är inte konstigt att ha en massa frågor i huvudet om gymnasiet. Kolla först in vår Frågor och Svar-sida där du förhoppningsvis finner svaret. Vill du ställa en fråga du inte funnit svar på gör du det här nedanför.

>