Hantverk

[ HV ] YRKESFÖRBEREDANDE

Vill du jobba i en bransch fylld av fart och fläkt, som är i ständig förändring och där du kan ha världen som arbetsplats? En bransch som är i stort behov av kompetent och välutbildad personal? Då är frisörutbildningen något för dig. Utbildningen ger såväl praktiska som teoretiska kunskaper om hud och hår, stil och form, materialkunskap, arbetsmiljö och säkerhet. Du blir också skolad i tradition och utveckling, kundbemötande och säljteknik. Det innebär bland annat moment som behandlar klippteknik, långhårsuppsättningar, permanent, färgning, slingor, fön och tångteknik och mycket mer.

Ladda ner programbladet

Klicka här för att komma till skolans frisörsalong

Engelska 5 – 100 p

Svenska 2 / Svenska som andraspråk 2 – 100 p
Svenska 3 / Svenska som andraspråk 3 – 100 p
Engelska 6 – 100 p

* Kurserna i fördjupningarna väljs av skolan, utifrån de kurser som får erbjudas enligt Skolverket, för att möta framtida branschkrav.

Några röster om Cybergymnasiet

Linnea Zander

Andra året på Hantverk Frisör "Min mormor är frisör och min mamma också, så jag har alltid suttit med i deras salong och tittat på och jag antar att mitt intresse började redan då.

Jag var inte beredd på att vi fick börja klippa riktiga människor så snabbt, redan under första terminen. Ja, alltså läraren står ju precis bredvid, men ändå! Personal och kompisar kommer och klipper sig, för att vi ska få öva och för att de ska få bli snygga! Första gången jag klippte en kille som jobbar på skolan, höll jag på att svimma av nervositet, men nu är det bara roligt, det är som en utmaning, att lära sig handskas med människor, prata om väder och vind samtidigt som man gör dem vackra!

En annan sak som jag vill berätta är att vår mentor är så bra, man kan prata med henne om allt! "
Linnea Zander

Vanessa Lenkel

Frisörlärare "Jag är uppväxt med en mamma som är frisör och frisörlärare, så valet av yrke borde varit självklart. Det tog dock 17 år att inse det, men sedan den dagen har jag aldrig ångrat mig. Jag har verkligen toppenkollegor och toppenelever.

Något som gör mig stolt över att jobba här är att alla tas emot med öppna armar. Vi har verkligen en gemenskap och en trygghet som går att ta på.

...sen att eleverna stannar kvar på skolan både eftermiddagar och kvällar av egen vilja och olika anledningar - ja, jag kan inte tänka mig ett bättre betyg på en skola!

Om det passar sig, vill jag berätta att jag har varit en riktig fena på badminton, men nu när jag väl hittar en ledig minut, gräver jag gärna ned mig i en bok."
Vanessa Lenkel