El & energi

[ EE ] YRKESFÖRBEREDANDE

Vill du arbeta i en bransch där du varvar praktiskt arbete med problemlösningar och där du har goda möjligheter till anställning? Då är elprogrammet något för dig! Här får du arbeta nära verkligheten och dina studier varvas mellan teori och praktiskt arbete i våra datalabb.

Ladda ner programbladet

Svenska 2 / Svenska som andraspråk 2 – 100 p
Svenska 3 / Svenska som andraspråk 3 – 100 p
Engelska 6 – 100 p

* Programfördjupning. Kurserna i fördjupningarna väljs av skolan, utifrån de kurser som får erbjudas enligt Skolverket, för att möta framtida branschkrav.

Inriktningar

Dator- och kommunikationsteknik

Du lär dig att installera, administrera, underhålla och reparera dator- och kommunikationssystem. Efter gymnasiet kan du exempelvis arbeta som nätverkstekniker, teknisk säljare, support- eller servicetekniker.

Några röster om Cybergymnasiet

Johan Linder

EE, Datorteknikinriktningen "Jag är en vanlig kille som bor lite söder om Söder, tyckte det var skönt att gå i skola inne i stan och tillsammans med valet av program passade Cyber bra.

Efter gymnasiet vill jag nog jobba ett eller två år och framöver vill jag starta ett eget företag.

Jag har lite koncentrationssvårigheter så extrahjälpen, arbetsmiljön och den goda stämningen på skolan är nog det jag gillar mest!"
Johan Linder

Mikael Soleman

Lärare på El- och energiprogrammet "Jag är en civilingenjör från KTH med förflutet som industridesigner och som sedan 2002 arbetar som lärare i matematik, energiteknik och el-ämnen på skolan.
Jag brinner för att påverka ungdomars lärande och att se dem lyckas. Något annat som jag brinner för är löpning och simning, så ofta jag bara hinner.

Cybergymnasiet Odenplan är en bra skola för att du som elev blir sedd."
Mikael Soleman