Juridik

Tillsammans med dina klasskamrater och lärare kommer du att utforska juridiken djupare. Du får lära dig mer om vilka lagar och regler som styr vårt samhälle. Under studietiden hos oss kommer du exempelvis att få göra studiebesök vid en domstol. Om du i framtiden vill arbeta som advokat, åklagare, kriminolog eller domare så är det här rätt inriktning, eftersom den ger dig kunskaper som i sin tur ger dig försprång i dina vidare studier på högskola eller universitet.

Idrott & Hälsa 1 – 100
Matematik 1b, 2b – 200 p
Samhällskunskap 1b, 2 – 200 p

Företagsekonomi 1 – 100 p
Privatjuridik – 100 p
Moderna språk – 100 p
Psykologi 1 – 50 p

– Inriktning Juridik 300 p

Filosofi 1 – 50 p
Affärsjuridik – 100 p
Rätten och samhället – 100 p
Psykologi 2 a – 50 p

– Programfördjupning* Juridik 300 p

Entreprenörskap och företagande – 100 p
Ledarskap och organisation – 100 p
Sociologi – 100 p

* Kurserna i fördjupningarna väljs av skolan, utifrån de kurser som får erbjudas enligt Skolverket, för att möta framtida utbildningskrav.

"Juridikinriktningen passar verkligen mig som gillar detaljer och vill plugga vidare som advokat."

Fördjupningar

Juridik

Vi utforskar juridiken på bredden och djupet. Vi går igenom rättssystemet och fördjupar oss i några utvalda tillämpningar; exempelvis lägenhetsköp, deklaration och konsumentköplagen. Du kommer att läsa mycket affärsjuridik men också en del filosofi och psykologi. Vi kommer att arbeta mycket med entreprenörs- och ledarskap ur ett samhällsvetenskapligt perspektiv.

Ansökningsinformation

Hur ansöker jag? Ansökan sker via gymnasieintagningen. De skickar ett brev till samtliga elever i årskurs 9 med information om hur man söker till gymnasiet. Följ deras anvisningar. Har du frågor kring ansökan kontaktar du i första hand dem.
Är du nyfiken på vad som händer på Cybergymnasiet. Följ oss på Instagram. Till Instagram