Moderna språk

27 januari 2016

Vilka språk kan man läsa hos er?

Du kan välja mellan Tyska, Franska, Spanska, Italienska, Japanska och Koreanska.

Läsa för- eller eftermiddag?

8 december 2015

Kan man välja om man vill gå för eller eftermiddag på Cyber?

Det är en vanlig fråga och missuppfattning som ligger kvar då vi för flera år sedan erbjöd detta val.

Nej, CyberGymnasiet erbjuder inte elever att välja om de vill studera på för- eller eftermiddagar – Däremot arbetar vi aktivt för att effektivisera skoldagarna och undviker i största möjliga mån håltimmar.

SL-kort

25 april 2015

Får man som elev SL-kort på CyberGymnasiet Stockholm?

Ja, du som är elev och är under 20 år fyllda får ett SL-kort via skolan. Det är dock din hemkommun som betalar kortet.
Du som är folkbokförd i Bålsta, hämtar ditt kort på ditt kommunkontor.

Glöm inte att registrera ditt kort!
Skolan ersätter inte några kort, oavsett anledning till att det är borta.
Det är därför av största vikt att du registrerar ditt kortnummer på Mitt SL.

Läs mer om terminskort på SL.se.

Stödinsatser på skolan

12 januari 2016

Finns det stöd om man behöver det?

Flera dagar i veckan erbjuds eleverna läxhjälp och mattestuga.
Vi har en Studiehall där du i lugn och ro kan sitta och plugga, och det finns även möjlighet till att bli schemalagd i Studiehallen för att säkerställa att du når dina mål.

Vi har två personer som arbetar som elevstödjare varje skoldag. Det ger vuxennärvaro men även möjlighet att få prata över en kopp kaffe eller be om råd när man kämpar med något som tynger en.

Vi har ett stort Elevhälsoteam bestående av kuratorer, skolsköterska, studievägledare, flera speciallärare, specialpedagog och skolledare.

Förutom bokade tider har både personal och elever möjlighet till drop-in-tider hos Elevhälsoteamet varje vecka.

Du kommer i kontakt med personalen i Elevhälsoteamet här.

Antagnings- och meritpoäng

25 november 2015

Vilken är den minsta  antagningspoängen för att komma in på Cyber?

Det går inte att säga, eftersom det beror på hur många som söker och vilka poäng de har.

Du kan se antagningspoäng för aktuellt läsår på Gymnasieantagningens sida

Vad är meritpoäng? Hur fungerar det och när behöver jag dem?

Vi rekommenderar dig att ta kontakt med någon av skolans studie- och yrkesvägledare för att få detta förklarat ordentligt, då det kan vara lite marigt att sätta sig in i.

Du finner våra studie- och yrkesvägledare under Kontakt här på sajten.