Antagningsprov

Antagningsprov ES Musik

På CyberGymnasiet Stockholm är det bara studievägen ESMUS som innehåller antagningprov.

Antagningsprovet innehåller två delar.
En del som eleven förbereder innan ankomst och en del som testar musikaliska färdigheter på plats.

Del 1
Eleven spelar upp/sjunger en väl förberedd låt som framförs för juryn.
Sökande ansvarar för noter alternativt bakgrund att spela/sjunga till.
Om framförandet kräver ackompanjemang av lärare skall noter/kompskiss skickas till Mattias Holmlund minst en vecka innan antagningstillfället.

Du som söker musikproduktion spelar upp en medhavd låt som vi bedömer och för ett resonemang kring. Du får även möjligheten att uppvisa övriga musikaliska färdigheter på andra instrument.

Del 2
Juryn gör en uppskattning av den sökandes musikaliska färdigheter.
Detta görs i huvudsak med hjälp av olika rytm-, gehör-, notkunskap/kompskiss-, härm- och samspelsövningar.

Datum för prov (kallelse kommer per post)
Ej fastställt för 2018.

Detta gäller alla inriktningar inom det estetiska programmet musik. (ESMUS)

Datum för prov under Omvalsperioden (kallelse kommer per post)
Ej fastställt för 2018.

Kontaktperson på ES Musik
Mattias Holmlund – mattias.holmlund@cybergymnasiet.se

CyberGymnasiet Stockholm
Vanadisvägen 9B
113 46 STOCKHOLM

Klicka på bilden för att komma få mer detaljerad info från Google.

Inriktning bild och formgivning

Information till dig som söker ES med inriktning Bild och formgivning på CyberGymnasiet Stockholm.
I över 10 år har vi varit med i det gemensamma bildtestet, men har beslutat att inte längre ha ett bildtest.

Orsaken till detta är att vi har sett att en mycket stor del av de sökande inte lämnar in bildprovet.
Vi tror att eleverna inte hinner göra bildtestet eftersom det helt enkelt blir för mycket med nationella prov och annat när man går i åk 9.

Ett vanligt resultat av denna stress är att elever tyvärr ibland gör ett omval istället för att gå på det program de egentligen vill.

Dessutom menar vi att vi här på skolan kan erbjuda en undervisning som gör att alla med motivation och lust att skapa kan nå långt!